Denne kage fandt jeg på en blog der hedder Madsymfonien (http://www.madsymfonien.dk/hindbaerkage-med-lakridskaramel/) hvor der er rigtig mange lækre desserter. Opskriften er til 12 personer, så skær den ud i små kvadratiske stykker, da den er lidt tung i det. Kagen lavede jeg forleden til min madklub og den blev et hit!
12 personer
Ingredienser
Hindbærkage:
60 g smør
1,25 dl mælk
75 g sukker
Korn fra en vaniljestang
100 g hvedemel
0,5 tsk bagepulver
1 tsk lakridspulver
2 æg
100 g hvid chokolade
125 friske eller optøede hindbær
Lakridskaramel:
100 g smør
120 g sukker
2 spsk glukosesirup (kan købes i Føtex)
150 g kondenseret mælk (kan købes billigt i thaibutikker)
2 spsk lakridssirup
1 tsk lakridspulver
100 g grofthakkede mandler
Tænd ovnen på 180 grader. Kom smør, mælk, sukker og kornene fra vaniljestangen i en gryde. Smelt dette til en jævn masse.
Herefter blandes mel, bagepulver og lakridspulver i en skål. Pisk æggene til en luftig masse og bland dette sammen med mælkeblandingen og melblandingen.
Tilsæt grofthakket chokolade og hindbær til dejen og vend det forsigtigt sammen. Dejen hældes nu i en lille bradepande (18*20 cm) der er foret med bagepapir.
Kagen bages i ca. 30 minutter i midten af ovnen. Kig til den og se hvornår den bliver fast i det og tager farve – så er den færdig. Lad kagen afkøle i formen mens du laver karamellen.
Kom smør, sukker, glukosesirup og kondenseret mælk i en gryde og lad det koge ved høj varme 3-5 minutter eller indtil sukkeret er opløst.
Lad massen koge yderligere 10 minutter ved varme – sørg for at røre godt undervejs så karamellen ikke brænder på og pas derudover på at karamellen ikke koger for længe. Tilsæt til sidst lakridssirup og grofthakkede mandler og rør godt rundt.
Fordel karamellem udover den lune hindbærkage og stil kagen til afkøling. Pynt med hvide chokoladespåner og frysetørret hindbær.
Server kagen kold – kagen smager også genialt dagen efter!
Hej Cathrine
Sikke en fin blog du har. Jeg faldt over din hindbærkage med lakridskaramel. Dejligt, at du kan bruge min opskrift. Jeg er glad for, at du nævner min side http://www.madsymfonien.dk.
Jeg ville blive rigtig glad, hvis du også linker direkte til opskriften på min blog. http://www.madsymfonien.dk/hindbaerkage-med-lakridskaramel/
Mvh. Helle – Madsymfonien.dk
Hej Helle 🙂 Mange tak og kan kun sige i lige måde – der er virkelig mange af dine desserter jeg glæder mig til at prøve!
Jo – selvfølgelig, gør det med det samme 🙂