4 personer
Ingredienser
2 auberginer
4 store kartofler
500 g hakket oksekød
2 løg
4 fed hvidløg
1 lille dåse tomatpure
1 dl vand
1 tsk groft salt
Ca. 30 g smør
Olie
3 ½ spsk mel
6 dl mælk
150 g revet ost
Lidt revet muskatnød (efter smag)
Rasp
Smør
Salt og peber
Sæt ovnen på 200 grader.
Fordel groft salt på aubergineskiverne og lad dem trække i 10 minutter og tør saltet af med et viskestykke eller noget køkkenrulle. Steg dem herefter i olie indtil de har fået en smule farve og læg dem til side.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Svits løg og hvidløg i en gryde og tilsæt herefter det hakkede oksekød og brun det. Tilsæt tomatpure, vand, salt og peber og lad det simre i 5 – 10 minutter.
Imens kødsovsen simrer laves bechamelsovsen ved at smelte 30 g smør i en gryde. Tilsæt herefter melet og bag det godt sammen, mens der røres godt! Mælk tilsættes lidt efter lidt mens der piskes grundigt. Når alt mælken er hældt i gryden tilsættes osten, og der smages til med salt, peber og muskatnød. (Når osten kommes i, vil saucen blive tykt og lidt gummiagtig – men fortvivl ikke – det er blot indtil osten smelter)
I et smurt fad lægges aubergineskiverne. Kødsovsen fordeles ovenpå, og kartoffelskiverne lægges herefter i et lag, hvor de overlapper hinanden. Hæld derefter bechamelsovsen over og drys med rasp. Fordel et par smørklatter rundt på toppen og bag midt i ovnen i ca. 45 minutter eller indtil kartoflerne er gennemstegte.
Server med evt med en græsk salat!