Mousaka

4 personer

Ingredienser

2 auberginer

4 store kartofler

500 g hakket oksekød

2 løg

4 fed hvidløg

1 lille dåse tomatpure

1 dl vand

1 tsk groft salt

Ca. 30 g smør

Olie

3 ½  spsk mel

6 dl mælk

150 g revet ost

Lidt revet muskatnød (efter smag)

Rasp

Smør

Salt og peber

Sæt ovnen på 200 grader.

Fordel groft salt på aubergineskiverne og lad dem trække i 10 minutter og tør saltet af med et viskestykke eller noget køkkenrulle. Steg dem herefter i olie indtil de har fået en smule farve og læg dem til side.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.

Svits løg og hvidløg i en gryde og tilsæt herefter det hakkede oksekød og brun det. Tilsæt tomatpure, vand, salt og peber og lad det simre i 5 – 10 minutter.

Imens kødsovsen simrer laves bechamelsovsen ved at smelte 30 g smør i en gryde. Tilsæt herefter melet og bag det godt sammen, mens der røres godt! Mælk tilsættes lidt efter lidt mens der piskes grundigt. Når alt mælken er hældt i gryden tilsættes osten, og der smages til med salt, peber og muskatnød. (Når osten kommes i, vil saucen blive tykt og lidt gummiagtig – men fortvivl ikke – det er blot indtil osten smelter)

I et smurt fad lægges aubergineskiverne. Kødsovsen fordeles ovenpå, og kartoffelskiverne lægges herefter i et lag, hvor de overlapper hinanden. Hæld derefter bechamelsovsen over og drys med rasp. Fordel et par smørklatter rundt på toppen og bag midt i ovnen i ca. 45 minutter eller indtil kartoflerne er gennemstegte.

Server med evt med en græsk salat!

MousakaGræsk salat

Leave a comment