Karrysuppe med okse og aubergine

Denne suppe-opskrift fandt jeg i en kogebog fra Samvirke. Suppen er genial til det vintervejr vi har for tiden, er nem at lave og mætter godt med linserne og auberginen!

4 pers.

Ingredienser 

1 spsk olie

1 løg, finthakket

2 spsk karry

400 g hakket oksekød

1 aubergine, i små tern

6 dl grøntsagsbouillon eller vand

1 ½ dl grønne eller røde linser

1 tsk frisk ingefær, finthakket

2 tsk limesaft

3 dl kokosmælk

Varm olien i en gryde og brun karry og løg ved middel varme til løgene er klare.

Kom kødet ved og brun videre i 4-5 minutter.

Skyl linserne under koldt vand og hæld dem i gryden sammen med resten af ingredienserne.

Lad retten simre uden låg i 20-25 minutter, eller til linser og aubergine er møre.

Smag til med karry, limesaft og salt.

Server retten rygende varm med naanbrød, en skefuld græsk yoghurt og drys med frisk koriander.

Karrysuppe med hakket oksekød og ingefær

Leave a comment