Denne suppe-opskrift fandt jeg i en kogebog fra Samvirke. Suppen er genial til det vintervejr vi har for tiden, er nem at lave og mætter godt med linserne og auberginen!
4 pers.
Ingredienser
1 spsk olie
1 løg, finthakket
2 spsk karry
400 g hakket oksekød
1 aubergine, i små tern
6 dl grøntsagsbouillon eller vand
1 ½ dl grønne eller røde linser
1 tsk frisk ingefær, finthakket
2 tsk limesaft
3 dl kokosmælk
Varm olien i en gryde og brun karry og løg ved middel varme til løgene er klare.
Kom kødet ved og brun videre i 4-5 minutter.
Skyl linserne under koldt vand og hæld dem i gryden sammen med resten af ingredienserne.
Lad retten simre uden låg i 20-25 minutter, eller til linser og aubergine er møre.
Smag til med karry, limesaft og salt.
Server retten rygende varm med naanbrød, en skefuld græsk yoghurt og drys med frisk koriander.