4 personer
Ingredienser
1 lille løg
500 g hakket kyllingekød (man kan også bruge svine- eller kalvekød)
3 fed hvidløg
2 kviste frisk estragon (jeg brugte tørret estragon)
2 spsk hvedemel
1 æg
Salt og peber
300 jordskokker
3 porre
250 g svampe
2 spsk olivenolie
3 kviste frisk estragon
5 dl hønsebouillon
2½ dl fløde
Tilbehør:
Basmatiris
Hak løget fint og rør det i kødet sammen med presset hvidløg, estragon, hvedemel, æg. Krydr med salt og peber.
Skræl jordskokkerne og skær dem i mundrette stykker. Skær porrerne i skiver og rens dem godt. Rens svampene og skær dem i skiver.
Varm olien i en gryde og svits jordskokker, porre og svampe et par minutter. Fordel grøntsagerne i et stort ovnfast fad. Krydr ned salt og peber. Tilsæt estragon og hæld bouillon og fløde ved.
Form farsen til kødboller – ca. på størrelse med en valnød. Læg kødbollerne i fadet til grøntsagerne. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 35 minutter. Vend kødbollerne når halvdelen af tiden er gået.
Top evt. med frisk estragon og servér med kogte ris.
Kilde: sæson.dk