Mascarponeparfait med espressokaramel

Mascarponeparfait med espressokaramel

8 portioner

2 æggeblommer

1 ½ dl sukker

250 g mascarpone

2 spsk lys dessertvin fx. hvid portvin

4 dl piskefløde

Espressokaramel:

2 dl piskefløde

2 dl brun farin

1 knsp instant espresso-pulverkaffe

Pisk æggeblokker og sukker sammen med en elpisker, til blandingen danner lyst skum på overfladen. Pisk forsigtigt mascarpone og dessertvin i.

Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål, og rør det forsigtigt i mascarponemassen.

Hæld blandingen i en fryseegnet beholder med låg og sæt den i fryseren natten over.

Espressokaramel: Opvarm fløde, farin og kaffepulver i en lille gryde ved middel varme i 5-10 minutter  rør konstant til det tykner lidt.

Servering: Tag parfaiten ud af fryseren 20 minutter før servering. Anret med karamel.

Leave a comment