Salat med sprød kylling og honningdressing

Er gået i gang med at udforske opskrifterne i min Louisa Lorang-kogebog “Vild med mad” og denne salat er super lækker og skal derfor på bloggen over opskrifter jeg vil anbefale. I opskriften skal man bruge panko-rasp – hvis du ikke kan skaffe det – så brug almindelig grov rasp.

Salat med sprød kylling og honningdressing

4 personer

Ingredienser

2 æggeblommer (pasteuriserede)

½ tsk. salt

3 spsk flydende honning

2 tsk. dijonsennep

1/4 dl limesaft (saften fra 1 lime)

1 ½ dl koldpresset rapsolie (så meget brugte jeg ikke – nærmere 1 dl olie eller mindre)

4 kyllingebryster

1 dl mel

1 tsk. cayennepeber

1 tsk. salt

2 æg (piskede)

2-3 dl panko-rasp (grov japansk rasp)

Rigeligt olie til stegning

150 g. babyspinat

2 gulerødder, skrællede og i tynde strimler (brug en kartoffelskræller til at lave de tynde strimler)

4 stængler bladselleri, i tynde, skrå skiver

Salt og peber

1 bundt purløg, finthakket

150 g. bacon, sprødstegt

Pisk æggeblommerne med salt, brug en elpisker. Kom honning, sennep og limesaft i. Pisk, til massen er samlet og let cremet. Tilsæt olien lidt ad gangen, så dressingen bliver tyk og cremet. Smag til med salt , og opbevar dressingen på køl indtil brug.

Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker. Bland mel, cayennepeber og salt. Vend kyllingestykkerne i mel, derefter æg, og til sidst panko-rasp. Varm olien, og steg kyllingestykkerne gyldne og sprøde (anvend rigelig olie, så det ikke bliver tørt). Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Vend spinat, gulerødder (for at få helt tynde skiver, anvend en kartoffelskræller) bladselleri, salt og peber, og anret salaten med sprøde kyllingestykker på toppen. Dryp med dressing, drys med finthakket purløg og sprød bacon og servér med groft brød.

Leave a comment